Spagečių apkepas
Spagečių apkepas
Autorius: Gabija
Jums reikės
340 g
spagečių
 
480 g
mėgiamos dešros
 
60 g
peperoni dešros
 
740 g
konservuotų pomidorų
 
230 g
neaštraus sūrio (gali būti kelių rūšių)
 
60 g
parmezo
 
žiupsnelio
druskos, pipirų, prieskoninių žolelių
 
formai patepti
sviesto
 

Paruošimas

Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakelio, nepervirkite. Spagečius nukoškite ir dėkite į sviestu pateptą kepimo formą.

Dešrą supjaustykite griežinėliais, juos apkepinkite. Sudėkite ant spagečių. Užpilkite sutrintais konservuotais pomidorais, apiberkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis (puikiai tiktų žolelių mišinys picai ar džiovinti bazilikai).

Peperoni dešrą plonai supjaustykite ir apskrudinkite keptuvėje iki traškumo. Pusę kiekio dėkite į kepimo formą, ant konservuotų pomidorų tyrės.

Turimus sūrius sutarkuokite, berkite į kepimo formą. Galiausiai ant viršaus sudėkite likusius peperoni dešros gabaliukus.

Apkepą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite iki kol išsilydys bei apskrus sūris.

Skanus ir sotus apkepas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
meinardas