Pyragas su obuolių įdaru
Pyragas su obuolių įdaru
Autorius: Aistė
Jums reikės
170 g
miltų
 
100 g
sviesto
 
2 šaukštų
grietinės
 
1 šaukštelio
kepimo miltelių
 

Paruošimas

Viršuje nurodyti ingredientai tešlai.

Ingredientai obuolių įdarui:
600 g obuolių
200 g cukraus
200 g grietinės
1 kiaušinio
2 šaukštų miltų
žiupsnelis cinamono

Pirmiausiai pasiruoškite tešlą. Išplakite grietinę ir minkštą sviestą (truputį pasilikite formai patepti) iki purios masės, tuomet įsijokite miltus, kepimo miltelius ir suminkykite elastingą, nelipnią tešlą.

Gautą tešlą įklokite į sviestu pateptą formą, padarykite kraštelius.

Obuolius nuskuskite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonomis riekelėmis, tam galite panaudoti daržovių skustuką. Obuolius sudėkite ant į formą įkloto tešlos pagrindo. Iš kiaušinio, cukraus, grietinės, miltų, cinamono suplakite įdaro užpilą. Jį supilkite ant obuolių.

Paruoštą pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.

Pyragą šiek tiek atvėsinkite ir tuomet atsargiai atsekite formos kraštus. Nedarykite to, kol pyragas labai karštas, kadangi jis gali sutrūkti. Iškeptą pyragą apsijokite cukraus pudra.

Labai drėgnas pyragas su daug obuolių!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
Kamile