Blynų tortas su kondensuoto pieno kremu
Blynų tortas su kondensuoto pieno kremu
Autorius: Lina
Jums reikės
400 g
miltų
 
3
kiaušinių
 
2 šaukštų
cukraus
 
1 šaukšto
pieno
 
4 šaukštų
aliejaus
 
1 šaukštelio
sodos
 
žiupsnelio
druskos
 
1 skardinės
kondensuoto pieno
 
100 g
grietinės
 
30 g
sviesto
 
30 g
šokolado
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Į indą įmuškite kiaušinius, juos išplakite su cukrumi ir druska, tuomet supilkite pieną ir dar paplakite. Tuomet palaipsniui, intensyviai išplakant, kad neliktų gumuliukų, berkite miltus iki kol tešla bus liesos grietinės konsistencijos. Tuomet įpilkite aliejaus ir įberkite sodos. Vėl permaišykite. Tešlą atidėkite, kol ruošite kremą, kad miltai pabrinktų.

Kremui kambario temperatūros, minkštą sviestą, grietinę ir kondensuotą pieną gerai išplakite iki vienalytės konsistencijos. Kremą dėkite į šaldytuvą.

Į keptuvę įlašinkite aliejaus, jį gerai paskirstykite sugniaužytu popieriniu rankšluostuku - taip nereikės daug aliejaus, blynai bus neriebūs, bet ir neprilips. Iškepkite pakankamai plonus lietinius.

Lietinius pertepkite kremu, viršų aptepkite kremu, apiberkite tarkuotu šokoladu. Žinoma, galite papuošti ir kitaip, pavyzdžiui, vaisiais, uogomis. Tortą keletui valandų pastatykite į šaldytuvą.

Keletą šio torto sluoksnių taip pat galima pertepti rūgščia uogiene.

Paprastai pagaminamas, tačiau tikrai puikaus skonio ir dailiai atrodantis desertas.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Lina
2016-03-19 19:33:15
Pieno kiekis permazas parasytas,siulyciau darant krema ideti zelatinos nes be jos kremas skystas ir nubega I sonus.
Daiva
2016-03-17 09:33:19
Ar tikrai pieno tik saukstas?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Karolina