Puodynėse troškintos bulvės su dešrelėmis ir grybais
Puodynėse troškintos bulvės su dešrelėmis ir grybais
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 kg
bulvių
 
6
rūkytų dešrelių
 
2
svogūnų
 
200 g
pievagrybių
 
1 stiklinės
grietinės
 
700 ml
sultinio
 
pagal skonį
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais.

Kubeliais pjaustytus svogūnus apkepinkite su pavalytais ir kubeliais pjaustytais pievagrybiais iki kol suminkštės.

Dešreles supjaustykite griežinėliais.

Puodynėse susluoksniuokite - svogūnus su grybais, dešreles, bulves, sluoksnius kartokite iki kol užpildysite puodynes beveik iki pat viršaus.

Grietinę sumaišykite su atvėsusius sultiniu, į jį papildomai galite įberti druskos, pipirų, kitų prieskonių, džiovintų žolelių. Šiuo mišiniu užpildykite puodynes.

Puodynes uždenkite, statykite į neįkaitintą orkaitę (jos turi palaipsniui kaisti kartu su orkaite, kitaip gali trūkti), nustatykite maždaug 150C temperatūra ir palikite troškintis apie valandą.

Lengvai paruošiamas ir labai sotus patiekalas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (160)
Šrūnas