Kiaulienos suktinukai su pievagrybiais grietinėlės padaže
Kiaulienos suktinukai su pievagrybiais grietinėlės padaže
Autorius: Dovilė
Jums reikės
600 g
neriebios kiaulienos
 
400 g
pievagrybių
 
2
svogūnų
 
2
kietai virtų kiaušinių
 
1-1.5 stiklinės
tarkuoto neaštraus sūrio
 
1 stiklinės
riebios grietinėlės
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Pasiruoškite suktinukų įdarą. Įkaitintoje keptuvėje apkepinkite plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus iki kol dailiai pagels. Tuomet sudėkite pavalytus, nedideliai kubeliais pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar 10-15 min. Pagardinkite druska, pipirais. Įmaišykite smulkiai sukapotus ar tarkuotus kiaušinius, tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite.

Kiaulieną supjaustykite riekėmis, jas plonai išmuškite, pabarstykite druska, pipirais. Ant išmuštos mėsos dėkite įdaro, susukite suktinukus ir juos sutvirtinkite dantų krapštukais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepinkite suktinukus iki kol šiek tiek apskrus.

Apskrudintus suktinukus sudėkite į kepimo formą, užpilkite grietinėle ir 1-1,5 stiklinės vandens.

Kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

Kiaulienos suktinukus patiekite su bulvių koše arba makaronais, salotomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
FAUSTAS