Spagečiai su frikadelėmis
Spagečiai su frikadelėmis
Autorius: Jolita
Jums reikės
500 g
faršo
 
1
kiaušinio
 
3 skiltelių
česnako
 
1
svogūno
 
1
morkos
 
2
pomidorų
 
2 šaukštų
pomidorų pastos
 
150 ml
pieno
 
pagal skonį
druskos, pipirų, džiovintų žolelių
 
400 g
spagečių
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Į faršą įmuškite kiaušinį, dėkite spaustuku perspausto ar labai smulkiai sukapoto česnako, pagardinkite druska, pipirais, smulkintais šviežiais ar džiovintais žalumynais. Papildomai galite dėti ir kitų mėgiamų prieskonių. Labai gerai išminkykite faršą.

Iš faršo drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius, maždaug vyšnios dydžio kamuolėlius.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite tarkuotą morką ir patroškinkite iki kol suminkštės. Tuomet sudėkite frikadeles, uždenkite ir palikite, maišykite tik tuomet, kai mėsa jau nebebus raudona, kitaip frikadelės sulūš. Pasitroškinusias frikadeles atsargiai permaišykite, supilkite pieną ir atviroje keptuvėje leiskite toliau troškintis iki kol didžioji dalis pieno nugaruos. Galiausiai dėkite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, pagardinkite džiovintomis žolelėmis.

Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakelio ir tiekite su frikadelėmis.

Gardus, nebrangus ir sotus patiekalas visai šeimai!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Robertukas