Traškūs vištienos kąsneliai
Traškūs vištienos kąsneliai
Autorius: Elena
Jums reikės
4
vištienos filė
 
2
kiaušinių
 
0.5
pieno
 
1.5 stiklinės
džiūvėsėlių
 
4 šaukštų
miltų
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Vištienos filė supjaustykite nedideliais, maždaug dviejų kąsnių dydžio gabaliukais, stenkitės, kad jie būtų maždaug vienodo dydžio ir formos. Kiekvieną gabaliuką pagardinkite druska, pipirais.

Pieną išplakite su kiaušiniais.

Vištienos gabaliukus pavoliokite į miltus, tuomet pamerkite į kiaušinių plakinį, pavoliokite džiūvėsiuose, vėl pamerkite į plakinį ir dar kartą pavoliokite džiūvėsiuose. Taip susidarys pakankamai stora, traški luobelė.

Paruoštus vištienos kąsnelius kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki kol apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

Vištienos kąsnelius patiekite su mėgiamais padažais mirkymui. Tinka kečupas, majonezo, jogurtinis ar garstyčių padažas. Galite greitai ir lengvai pasidaryti česnakinį padažą - lygiomis dalimis sumaišykite grietinę ir majonezą, pagal skonį įspauskite česnako, berkite pipirų, galite įberti smulkintų krapų.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Dominykas