Sūdyta lašiša (gravlax)
Sūdyta lašiša (gravlax)
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 kg
lašišos filė su oda
 
4 šaukštų
druskos
 
4 šaukštų
cukraus
 
4 šaukštų
pipirų
 
1 pundelio
krapų
 

Paruošimas

Filė perpjaukite į 2-3 kiek mažesnes dalis.

Sumaišykite druską, cukrų, pipirus. Apvoliokite žuvį šiame mišinyje. Žuvį apiberkite smulkintais krapais.

Žuvies gabaliukus sudėkite vieną ant kito, apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą sūdytis maždaug parą.

Paruoštą žuvį išvyniokite, peiliu atsargiai nubraukite prieskonių perteklių. Pjaustykite plonomis riekutėmis ir tiekite.

Ši žuvis puikiai tinka sumuštiniams, įvairiems užkandžiams, salotoms.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Eva