Sluoksniuotos tešlos tortas su uogomis
Sluoksniuotos tešlos tortas su uogomis
Autorius: Diana
Jums reikės
500 g
sluoksniuotos mielinės tešlos
 
1 skardinės
kondensuoto pieno
 
200 ml
riebios grietinėlės
 
2 stiklinių
mėlynių
 
1 stiklinės
aviečių
 

Paruošimas

Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite. Darbastalį apiberkite, kiekvieną lakštą iškočiokite iki 2 mm. Iškočiotus lakštus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje iki kol apskrus. Kiekvieną lakštą reikia kepti 7-10 min.

Kremui grietinėlę išplakite iki standumo, tuomet dalimis įmaišykite kondensuotą pieną, kaskart perplakite.

Lakštus palyginkite, šiek tiek apipjaukite. Galite juos iškart padalinti smulkesnėmis dalimis ir sutepti ne vieną tortą, o atskirus, mažus pyragaičius.

Lakštus sutepkite kremu, taip pat susluoksniuokite ir uogas. Viršų ir šonus aptepkite trupučiu kremo ir apiberkite smulkintais lakštų likučiais. Suteptą tortą 4-5 valandas palaikykite šaldytuve, kad kremas įsigertų, lakštai suminkštėtų.

Puikaus skonio, labai lengvai paruošiamas tortas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (183)
Tomukas