Bulviniai pyragėliai su pievagrybiais
Bulviniai pyragėliai su pievagrybiais
Autorius: Aistė
Jums reikės
5-6
bulvių
 
2
kiaušinių
 
50 g
sūrio
 
3 šaukštų
miltų
 
800 g
pievagrybių
 
2
svogūnų
 
1 pundelio
krapų
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite, sumalkite mėsmale ar tiesiog sutrinkite košę. Sumaišykite kiaušinių tryniais, smulkiai tarkuotu sūriu, pagardinkite druska. Tuomet į masę sudėkite paplaktus kiaušinių baltymus, vėl permaišykite. Bulvių masę dėkite ant miltais apiberto stalo ir minkykite iki kol tešla sugers visus miltus. Tešla turi būti elastinga, vienalytė, gali prireikti ir daugiau miltų.

Aliejuje apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus, tuomet sudėkite kiek pavalytus, taip pat kubeliais pjaustytus grybus ir troškinkite iki kol nugaruos skysčio perteklius, grybukai tiek apskrus. Tuomet pagardinkite druska, pipirais, suberkite smulkintus krapus ir permaišykite.

Iš bulvinės tešlos, miltuotomis rankomis suformuokite pailgus paplotėlius, dėkite įdaro, labai gerai užlenkite kraštelius.

Paruoštus pyragėlius iš abiejų pusių apkepinkite aliejuje iki kol dailiai apskrus. Taip pat galite iškepkite ir orkaitėje.

Šiuos sočius pyragėlius galima tiekti prie sultinio arba su mėgiamu padažu, grietine.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Ievute