Kepti pyragėliai su faršu
Kepti pyragėliai su faršu
Autorius: Aistė
Jums reikės
250 g
varškės
 
100 g
kefyro
 
2
kiaušinių
 
400-500 g
miltų
 
0.5 šaukštelio
sodos
 
500 g
faršo
 
2
svogūnų
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Varškę sumaišykite su kefyru (galima pakeisti jogurtu) ir gerai pertrinkite, tą patogiausia padaryti smulkintuvu ar plaktuvu. Tuomet įmuškite kiaušinius, suberkite sodą, pagardinkite druska. Tuomet palaipsniui, dalimis, vis permaišant berkite miltus. Tešla turi būti minkšta, tačiau nelipti prie rankų. Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, tai priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio, miltų kokybės.

Paruoštą tešlą susukite į gumuliuką, pridenkite rankšluostuku ir palikite 20 min. nusistovėti.

Įdarui skirtus svogūnus smulkiai supjaustykite, apkepinkite įkaitintame aliejuje, sudėkite faršą, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais.

Iš tešlos atgnybkite norimo dydžio gabaliuką, delnais ir pirštais suformuokite paplotėlį, į jo cetrą dėkite kepinto faršo. Suspauskite kraštus ir suformuokite pyragėlį.

Pyragėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

Žinoma, šiuos pyragėlius galima kepti ir su kitokiais įdarais - raugintais ir troškintais kopūstais, troškintomis daržovėmis, bulvių koše, varške ir žalumynais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
irena
2016-12-04 15:28:39
nu isbandysiu,butinai
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rokas