Lašinių vyniotinis
Lašinių vyniotinis Lašinių vyniotinis
Autorius: Toma
Jums reikės
2 kg
lašinių (žalių)
 
1
vištienos ketvirčio
 
5 skiltelių
česnako
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Nupjaukite lašinių perteklių, pasilikite maždaug 1 cm pločio, stačiakampio formos lašinukų su odos gabalą. Odą gerai išplaukite.

Nuimkite odą nuo vištienos ketvirčio, jį nukaulinkite. Vištieną smulkiai supjaustykite.

Lašinių gabaliuką ištrinkite druska, pipirais, smulkintais česnakais, ant pusės sudėkite pjaustytą vištieną. Vyniotinį standžiai susukite, apriškite virvele, įsukite į karščiui atsparią maistinę plėvelę ar švarų audinį.

Vyniotinį virkite ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos, į puodą galite įdėti porą lauro lapelių. Visiškai atvėsinkite, pjaustykite ir tiekite.

Tai tradicinis ukrainietiškas vyniotinis, kurį reikėtų tiekti su raugintais agurkėliais, duona.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
miglyte