Apelsininis varškės tortas
Apelsininis varškės tortas
Autorius: Aistė
Jums reikės
2 pakelių
paprastų, pigiausių sausainių
 
150 g
sviesto
 
3
kiaušinių
 
500 g
varškės
 
250 g
grietinės
 
1 stiklinės
cukraus
 
2 šaukštų
krakmolo
 
pagal skonį
vanilinio cukraus
 
1
apelsino
 

Paruošimas

Sausainius sutrinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Jeigu neturite smulkintuvo, tai tą gan patogu padaryti sausainius kočiojant, jie gan lengvai subyra į trupinėlius. Pasiruoštus trupinukus gerai išmaišykite su lydytu sviestu. Šią masę sudėkite į kepimo formą atsegamais kraštais, gerai prispauskite.

Kiaušinius, varškę, grietinę, cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų (galima ir nedėti arba naudoti vanilės ekstraktą, taip pat tinka ir apelsinų ekstraktas), vieno nutarkuoto apelsino žievelę, porą šaukštų apelsinų sulčių labai gerai išplakite iki vientisos, purios masės. Ją sudėkite ant sausaininio pagrindo.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Neišsigąskite, kad tortas neiškepęs, jo centras turi truputį judėti, priminti drebučius.

Tortą išimkite iš orkaitės, būtinai visiškai atvėsinkite ir tik tuomet atsargiai atidarykite formą, pjaukite ir skanaukite.

Tortą papuoškite plakta grietinėle, apelsinų gabaliukais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva