Orkaitėje kepti kotletai su grybais ir sūriu
Orkaitėje kepti kotletai su grybais ir sūriu
Autorius: Rita
Jums reikės
500 g
faršo (jautienos ir kiaulienos)
 
100 g
pievagrybių
 
100 g
sūrio
 
1
svogūno
 
80 g
džiūvėsėlių
 
2
kiaušinių
 
2 šaukštų
miltų
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Grybus pavalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepinkite aliejuje. Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su šiek tiek atvėsusiais grybais. Pagardinkite druska, pipirais.

Į faršą įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite labai smulkiai pjaustytą arba sutarkuotą svogūną, pagardinkite druska, pipirais. Gerai išmaišykite.

Likusį kiaušinį išplakite, berkite druskos, miltų.

Imkite šiek tiek faršo, jį išplokite į paplotėlį, į centrą dėkite grybų ir sūrio įdaro, užspauskite kraštus ir suformuokite kotletą. Kiekvieną kotletuką pamirkykite kiaušinio - miltų plakinyje, o tuomet pavoliokite džiūvėsėliuose.

Kotletus sudėkite į skardą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Praėjus 10-15 min. nuo kepimo kotletus apverskite.

Labai skanūs ir kvapnūs kotletai! Patiekite su bulvėmis ar grikiais, daržovių salotomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Robertukas