Omletas orkaitėje
Omletas orkaitėje
Autorius: Toma
Jums reikės
1 šaukšto
sviesto
 
2
kiaušinių
 
0.5 stiklinės
pieno
 
100 g
kumpio, dešros ar dešrelių
 
50 g
sūrio
 
1 ryšelio
žalumynų
 
2 riekių
batono
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 

Paruošimas

Išlydykite ir šiek tiek atvėsinkite sviestą, jį išplakite su kiaušiniais, pilkite pieną, pagardinkite druska, pipirais, galite pridėti kitų mėgiamų prieskonių (prie kiaušinių puikiai tinka karis).

Kumpį, dešrą ar dešreles pjaustykite smulkiais kubeliais, sūrį sutarkuokite, žalumynus smulkiai sukapokite, batono riekes (galite nupjauti pluteles) supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į kiaušinių plakinį ir permaišykite.

Gautą mišinį sudėkite į keraminį ar kitokį karščiui atsparų, nedidelį indą. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Iškepus šiek tiek palaukite ir atsargiai išverskite į lėkštutę.

Puikus pasirinkimas pusryčiams! Omletui galite sunaudoti pačius įvairiausius mėsos, paukštienos, daržovių likučius.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
eva