Vištiena su rikota ir rozmarinais
Vištiena su rikota ir rozmarinais
Autorius: Lina
Jums reikės
4
vištos krūtinėlių
 
4 šaukštų
rikotos sūrio
 
1 šakelės
rozmarino
 
4 skiltelių
česnako
 
2 šaukštų
aliejaus
 
2 šaukštų
sviesto
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Vištienos filė atsargiai įpjaukite per vidurį, neperpjaukite. Ištrinkite druska, pipirais. Palikite 15 min. pasimarinuoti.

Rikotos sūrį sumaišykite su nuo šakelės nuskabytais šviežiais rozmarino lapeliais arba įberkite pusę šauštelio džiovinto rozmarino. Įmaišykite spaustuku perspausto arba labai smulkiai sukapoto česnako. Viską gerai ištrinkite.

Gauta mase įdarykite vištos krūtinėles. Šone esantį pjūvį sutvirtinkite dantų krapštukais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, vištieną apkepinkite iš abiejų pusių iki kol apskrus. Dėkite sviesto, uždenkite ir kepkite dar 10-15 min.

Garnyrui puikiai tinka virti ryžiai ir trumpai apvirti brokoliai.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
qqb
FAUSTAS