Lašiša su bulvėmis česnakiniame padaže
Lašiša su bulvėmis česnakiniame padaže
Autorius: Karolina
Jums reikės
4
lašišos pjausnių
 
6
bulvių
 
1
svogūno
 
1
morkos
 
250 ml
grietinėlės
 
2 skiltelių
česnako
 
1 šaukšto
miltų
 
2 šaukštų
sviesto
 
šlakelio
vandens
 
pagal skonį
druskos, pipirų, lauro lapo
 

Paruošimas

Pasiruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą, jame apkepinkite smulkintą česnaką iki kol pasklis kvapas, tuomet suberkite šaukštą miltų ir kepinkite intensyviai maišydami. Maišant supilkite grietinėlę ir kaitinkite iki kol padažas sutirštės. Įpilkite šlakelį virinto vandens, pagardinkite druska, pipirais, įdėkite lauro lapelį, pakaitinkite iki kol užvirs, išjunkite, uždenkite dangčiu ir atidėkite.

Kitoje keptuvėje patroškinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką.

Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.

Bulvių riekeles suguldykite į skardą, ant viršaus sudėkite lašišos pjausnius, ant jų - troškintas daržoves ir galiausiai apliekite padažu.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje iki kol bulvės suminkštės, apie 30 min.

Sotus patiekalas žuvies mėgėjams!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Andrėja