Pomidorų sriuba su frikadelėmis
Pomidorų sriuba su frikadelėmis
Autorius: Karolina
Jums reikės
5
didesnių pomidorų
 
300-400 g
faršo
 
1.5 L
sultinio (vištienos arba daržovių)
 
1 skardinės (apie 400 g)
konservuotų puplelių (arba poros saujų virtų)
 
2
bulvių
 
2
svogūnų
 
1
morkos
 
3 skiltelių
česnako
 
1
kiaušinio
 
saujos
petražolių
 
kelių šaukštų
aliejaus
 
pagal skonį
druskos, pipirų, lauro lapų
 

Paruošimas

Pomidorų odelę truputį įpjaukite ir juos apliekite verdančiu vandeniu, šiek tiek palaukite ir nulupkite odeles. Pomidorus pjaukite į kelias dalis ir iš jų išspauskite sultis, turėtų gautis apie 500-600 ml. Jeigu neturite galimybės to padaryti, tai galite naudoti ir pirktines sultis.

Sultis supilkite į nedidelį puodą, įpilkite šaukštą aliejaus, 10 min. pakaitinkite. Dėkite lauro lapelį, pagardinkite druska ir pipirais, dar 5 min. pakaitinkite, uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo ugnies.

Pasiruoškite frikadeles - faršą sumaišykite su sukapotomis petražolėmis, kiaušiniu, vienu sutarkuotu svogūnu, pagardinkite druska, pipirais. Suformuokite norimo dydžio kukuliukus. Juos atidėkite.

Iš anksto aliejuje apkepinkite likusį, kubeliais pjaustytą svogūną ir nuskustą, tarkuotą morką.

Didesniame puode užvirinkite sultinį, į jį sudėkite pasiruoštas frikadeles, pavirkite iki kol iškils, o tada sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, užvirinkite ir sudėkite kepintą svogūną ir morką. Virkite iki kol bulvės suminkštės, suberkite perplautas pupeles, tada supilkite pomidorų sultis. Dėkite smulkiai pjaustyto česnako, prieskonių, jeigu pomidorai buvo rūgštoki, tai skonį subalansuokite trupučiu cukraus. Pavirkite dar 5 min.

Sriubą tiekite su grietine, skrebučiais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Linas