Faršo apkepas su džiovintais pomidorais ir pievagrybiais
Faršo apkepas su džiovintais pomidorais ir pievagrybiais Faršo apkepas su džiovintais pomidorais ir pievagrybiais
Autorius: Aistė
Jums reikės
500 g
faršo (jautienos ir kiaulienos)
 
300 g
pievagrybių
 
2
svogūnų
 
100 g
mocarelos sūrio
 
100 g
džiovintų pomidorų aliejuje
 
200 g
šoninės juostelių
 
3-4 šaukštų
džiūvėsių
 
100 g
tarkuoto fermentinio sūrio
 
pagal skonį
druskos, pipirų, žolelių
 

Paruošimas

Svogūnus ir pievagrybius supjaustykite nedideliais kubeliais, apkepinkite aliejuje, pagardinkite druska, pipirais.

Džiovintus pomidorus šiek tiek nuspauskite nuo aliejaus, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumaišykite su kubeliais pjaustytu mocarelos sūriu (galite naudoti ir kitokį, neaštraus skonio sūrį).

Į faršą įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsius, pagardinkite druska, pipirais, galite įberti kitų prieskonių, prieskoninių žolelių. Gerai permaišykite.

Į kekso kepimo formą įklokite šoninės juosteles, taip, kad jų dalis išlįstų ir kybotų per šonus. Dėkite trečdalį faršo, paslėkite, ant viršaus paskirstykite džiovintus pomidorus su mocarela. Vėl dėkite faršo sluoksnį, sudėkite kepintus pievagrybius, dėkite paskutinį faršo sluoksnį. Faršą užklokite kybančiomis šoninės juostelėmis. Visą apkepą paslėkite.

Pridenkite folija ir kepkite iki 200°C apie valandą. Kepimo metu susidaro pakankamai daug skysčio, vis patikrinkite ir jo perteklių nupilkite, kitaip apkepas nelaikys formos, subyrės.

Apkepas skanus tiek karštas, tiek šaltas. Su jo riekelėmis galima daryti sumuštinius.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Arnoldas