Lydytas sūrelis
Lydytas sūrelis
Autorius: Aistė
Jums reikės
400 g
riebios varškės
 
50 g
sviesto
 
1
kiaušinio
 
1 šaukštelio
sodos
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų prieskonių ir priedų
 

Paruošimas

Varškę (geriau naudoti riebesnę, naminę) pertrinkite per sietelį. Tuomet įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, sodą, druską. Visą masę dėkite į storadugnį, nesvylantį (jeigu turite, tai puikiai tiktų špižinis) puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, viską trinkite ir maišykite iki kol susidarys vienalytė masė. Neperkaitinkite, vos pamatę, kad konsistencija tolygi, lengvai tepama, iškart nukelkite nuo ugnies. Perkaitinus atsiskirs vanduo ir sūrio jau nebeužtepsite, jis taps panašiu į brinzos sūrį.

Paruoštą lydytą sūrelį dėkite į indelį, pagardinkite pagal savo skonį - įdėkite smulkintų žalumynų, česnako, pipirų, paprikos miltelių, džiovintų grybų miltelių ir pan.

Sūrelio skonis ir kokybė labai priklauso nuo pasirinktos varškės, jeigu neturite galimybės gauti riebios, naminės varškės, tai ruošiant sūrelį galite į varškę įpilti šlakelį riebios grietinėlės.

Puikus pasirinkimas pusryčiams, vakarienei ar užkandžiui!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva