Ryžių apkepas su kumpiu ir trijų rūšių sūriais
Ryžių apkepas su kumpiu ir trijų rūšių sūriais
Autorius: Aistė
Jums reikės
4 stiklinių
virtų ryžių
 
100 g
kumpio
 
1
morkos
 
100 g
mocarelos sūrio
 
150 g
fermentinio sūrio
 
1 saujos
tarkuoto kietojo sūrio (pvz. parmezano)
 
2
kiaušinių
 
1 stiklinės
pieno
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 
formai patepti
sviesto
 

Paruošimas

Ryžius, tarkuotą mocarelos sūrį, smulkiai pjaustytą kumpį, smulkiai tarkuotą morką ir sukapotas petražoles sumaišykite. Masę sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.

Išplakite kiaušinius su pienu, smulkiai tarkuotu fermentiniu ir kietuoju sūriu, pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais. Užpilkite ant ryžių masės.

Apkepą kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. iki kol apskrus.

Apkepui galite naudoti ir kitokius, jums patinkančius ir turimus sūrius, įvairius mėsos, paukštienos likučius.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Mindaugas