Biskvitiniai sausainiai
Biskvitiniai sausainiai
Autorius: Aistė
Jums reikės
3
kiaušinių
 
150 g
cukraus
 
150 g
miltų
 
100 g
cukraus pudros
 

Paruošimas

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su puse cukraus kiekio iki standžių putų.

Kiaušinių trynius ir išplakite su likusiu cukrumi iki kol jis ištirps, susidarys putos.

Į išplaktus trynius įsijokite miltus, permaišykite, labai atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. Turi gautis puri, lengvutė tešla.

Tešlą sudėkite į kondiderinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite maždaug 10 cm ilgio ir 2 cm pločio sausainius.

Juos gausiai apiberkite cukraus pudra. Perteklinę, šalia sausainių nubyrėjusią cukraus pudrą atsargiai nušluokite ar nupūskite, kad nesviltų bekepant.

Sausainius kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Nevarstykite orkaitės durelių, nes sausainiai gali sukristi! Tuomet ištraukite sausainius, sumažinkite temperatūrą iki 100C, minutėlę palaukite ir grąžinkite juos į orkaitę dar 5-7 min.

Lengvučiai, burnoje tirpstantys sausainiukai prie kavos ar arbatos!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Gerjura
2018-01-20 11:12:16
O kepimo miltekių tikrai nereikia?
lol
2016-02-06 11:14:59
Noob
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (164)
Edilija