Saldus ir švelnus ryžių apkepas
Saldus ir švelnus ryžių apkepas
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 stiklinė
ryžių (nevirtų)
 
50-100 g
cukraus
 
3
kiaušinių
 
200 ml
riebios grietinėlės
 
250 ml
pieno
 
1
citrinos
 
saujos
razinų
 
žiupsnelio
druskos
 
formai patepti
sviesto
 

Paruošimas

Pieną supilkite į puodą, į jį suberkite pusę nutarkuotos citrinos žievelės ir užvirkite. Suberkite ryžius, žiupsnelį druskos ir virkite ant nedidelės ugnies apie 25 min. junkite ugnį ir atvėsinkite, kartas nuo karto permaišykite vėstančią košę.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite su cukrumi (cukraus kiekį pasirinkite pagal savo skonį) iki kol jis ištirps. Baltymus išplakite iki standžių putų.

Grietinėlę taip pat išplakite.

Labai atsargiai sumaišykite grietinėlę, baltymus ir trynius, suberkite likusią nutarkuotą citrinos žievelę ir permaišykite. Viską sumaišykite su ryžių koše. Įmaišykite razinas.

Gautą masę dėkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškeptą apkepą visiškai atvėsinkite ir valandai dėkite į šaldytuvą.

Labai švelnus, purus, burnoje tiesiog tirpstantis apkepas.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
...birute
2016-04-28 15:47:54
kazkaip mazai pieno stiklinei ryziu,jie man tiesiog sausi svilo tam puode,dapyliau,vistiek greit sugerdavo
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (187)
Kornelija