Angliškas Kalėdų keksas
Angliškas Kalėdų keksas
Autorius: Aistė
Jums reikės
500 g
įvairių džiovintų vaisių
 
250 ml
stiprios, juodos arbatos
 
200 g
cukraus
 
225 g
miltų
 
2 šaukštelių
kepimo miltelių
 
0.5 šaukštelio
muskato
 
0.5 šaukštelio
kvapiųjų pipirų
 
žiupsnelio
druskos
 
2
kiaušinių
 
1
citrinos
 
75 ml
romo
 
formai patepti
riebalų (sviesto ar aliejaus)
 

Paruošimas

Džiovintus vaisius apiplaukite, šiek tiek pasmulkinkite. Juos užpilkite stipria, šalta arbata, taip pat pilkite romo (galima pilti viskį, brendį, konjaką, galima ir visiškai nenaudoti alkoholio), uždenkite ir palaikykite pernakt.

Citrinos žievelę nutarkuokite.

Inde sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, muskato riešutą, pipirus, suberkite citrinos žievelę ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite paplaktus kiaušinius bei džiovintus vaisius su visu skysčiu, kuriame jie mirko. Labai gerai išmaišykite, turi gautis tiršta tešla.

Tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 160ᵒС įkaitintoje orkaitėje, 60-80 min. Keksą atvėsinkite, atsargiai išimkite iš formos, galite apiberti cukraus pudra ar kitaip papuošti.

Tradicinis, kvapnus, sodraus skonio kepinys gražiausioms metų šventėms.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (187)
Augustė