Medaus tortas su džiovintais vaisiais ir migdolais
Medaus tortas su džiovintais vaisiais ir migdolais
Autorius: Aistė
Jums reikės
2 stiklinių
miltų
 
2 stiklinių
kefyro
 
2 stiklinių
cukraus
 
2 šaukštų
medaus
 
2
kiaušinių
 
1.5 šaukštelio
kepimo miltelių
 
apie 1 litro
grietinės (20-25 % riebumo)
 
0.5 stiklinės
cukraus pudros
 
po saują
razinų, džiovintų slyvų, džiovintų abrikosų
 
150 g
migdolų
 

Paruošimas

Išplakite kefyrą, cukrų, kiaušinius, skystą medų, įsijokite miltus ir kepimo miltelius, vėl perplakite. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis, supilkite į kepimo formas ir iškepkite du papločius. Jie turėtų gautis gan stori, tad atvėsinkite ir pjaukite pusiau - turėsite keturis torto papločius.

Džiovintus vaisius bei migdolus (juos prieš tai reikėtų apskrudinti sausoje keptuvėje) pakankamai smulkiai sukapokite.

Kremui skirtą grietinę išmaišykite su cukraus pudra.

Paplotį ištepkite grietinės kremu, apiberkite smulkintais džiovintais vaisiais ir riešutais, užvoškite antrąjį paplotį. Šitaip susluoksniuokite visą tortą. Prieš valgant tortą reikėtų bent porą valandų palaikyti šaldytuve.

Gardus ir nesunkiai pagaminamas skanėstas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Berta
2016-04-21 17:33:34
lengvas ir labia skanus tortas :)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (164)
EMILIJA