Trupininės tešlos štrudelis su obuoliais
Trupininės tešlos štrudelis su obuoliais
Autorius: Aistė
Jums reikės
200 g
sviesto
 
1 stiklinės
cukraus
 
1 stiklinės
miltų
 
2
kiaušinių
 
3
obuolių
 
pagal skonį
cinamono ir cukraus mišinio
 
apibarstymui
cukraus pudros
 

Paruošimas

Miltus sumaišykite su cukrumi, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite pirštais iki kol susidarys smulkūs trupiniai. Tuomet įmuškite kiaušinius ir suminkykite tešlą. Jeigu tešla labai limpa prie rankų, tai įberkite dar porą šaukštų miltų. Tešlą įvyniokite maistinę plėvelę ir valandą pašaldykite šaldytuve.

Tešlą iškočiokite į stačiakampį, pakankamai plonai. Ant viršaus sudėkite tarkuotus obuolius, užberkite cinamono, galima berti šiek tiek cukraus, jeigu obuoliai rūgštoki. Susukite štrudelį ir gerai užspauskite kraštus.

Štrudelį perkelkite į skardą ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Štrudelį apiberkite cukraus pudra ir supjaustykite gabaliukais.

Į obuolių įdarą taip pat galima berti razinų, įmaišyti šaukštą mėgiamos uogienės.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (164)
EMILIJA