Obuoliai purioje tešloje
Obuoliai purioje tešloje
Autorius: Aistė
Jums reikės
400 - 500 g
obuolių (patogiau naudoti didesnius)
 
100 g
miltų
 
3
kiaušinių
 
100 ml
vandens
 
20 g
cukraus
 
žiupsnelis
druskos
 
kepimui
aliejaus
 
apibarstymui
cukraus pudros
 

Paruošimas

Obuolius nuluokite ir supjaustykite riekelėmis, iš centro atrsargiai išpjaukite sėklas. Turėsite gražius obuolių žiedelius. Žinoma, obuolius galima pjaustyti ir lazdelėmis ar plonomis skiltelėmis.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymų išplakite iki standžių putų.

Trynius ištrinkite su cukrumi, tuomet berkite miltų, žiupsniuką druskos ir išmaišykite. Pilkite šalto vandens, permaišykite, o tuomet labai atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. Tešla turi būti tolygi, švelni, puri.

Puode ar keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų.

Obuolius merkite į tešlą ir kepkite įkaitintame aliejuje kol dailiai apskrus.

Iškeptus obuolius apiberkite cukraus pudra, galima užberti sezamo sėklų.

Taip paruoštus obuolius skanu valgyti vienus, galima patiekti ir su šokoladiniu, vaniliniu ar karameliniu padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (164)
Elvinas