Bulvių apkepas su grietinėle
Bulvių apkepas su grietinėle
Autorius: Aistė
Jums reikės
7-8
didesnių bulvių
 
2 šaukštų
sviesto
 
0.5 stiklinės
pieno
 
1.5 stiklinės
riebios grietinėlės
 
2 šaukštų
miltų
 
3-5 skiltelių
česnako
 
1.5 stiklinės
tarkuoto sūrio (labiausiai tiktų kietasis, pavyzdžiui, parmezanas)
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 
saujos
smulkintų žalumynų
 

Paruošimas

Kepimo indą (labiausiai tiktų stiklinis ar molinis) ištepkite sviestu. Bulves supjaustykite nedideliai kubeliais ar riekelėmis ir sudėkite į kepimo indą.

Pieną išplakite su grietinėle, suberkite miltus, dėkite smulkiai kapoto ar spaustuku perspausto česnako, druskos, pipirų, jeigu mėgstate, tai galima įberti muskato riešuto miltelių. Šį plakinį supilkite ant bulvių.

Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 30 min., tuomet nuimkite foliją, kepkite dar 20-30 min., galiausiai apiberkite tarkuotu sūriu ir dar 3-5 min. grąžinkite į orkaitę, kad sūris išsilydytų ir šiek tiek apskrustų.

Prieš tiekiant apkepą apiberkite smulkintais žalumynais - petražolėmis, krapais, česnakų ar svogūnų laiškais.

Švelnaus skonio ir labai kvapnus apkepas. Bulvės tiesiog tirpsta burnoje!
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
Dastin