Vištienos kepsneliai su sūrio plutele
Vištienos kepsneliai su sūrio plutele
Autorius: Aistė
Jums reikės
600 g
vištienos filė
 
150 g
lydyto sūrelio
 
2
kiaušiniai
 
0.5 stiklinės
pieno
 
4 šaukštų
miltų
 
saujos
džiūvėsėlių
 
pagal skonį
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
 

Paruošimas

Geriausiai naudoti šaldytą ir tik vos vos atitirpintą vištienos filė, tuomet pavyks atsipjauti ir išmušti lygesnius ir gražesnius kepsnelius.

Vištieną supjaustykite norimo dydžio kepsneliais. Juos uždenkite maistine plėvele ir tuomet pamuškite plaktuku, taip vištienos filė nesuplyš, kepsneliai bus tolygesni.

Lydytą sūrelį sudėkite į indą, įmuškite kiaušinius, pilkite pieno, berkite mėgiamų prieskonių, galiausiai suberkite miltus ir viską išplakite iki vienalytės tešlos. Tešla gaunasi skysta.

Vištienos kepsnelius pavoliokite džiūvėsiuose, tuomet pamerkite į sūrio tešlą ir vėl pavoliokite džiūvėsiuose. Jeigu norite, kad tešlos plutelė būtų storesnė, tai šį procesą galite pakartoti porą kartų.

Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol gražiai pagels. Teikite su mėgiamu garnyru.

Vištieną taip pat galite pjaustyti ne kepsneliais, o juostelėmis ir patiekti kaip užkandį su mėgiamu padažu.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Erwin