Užkeptos paprikos su rūkyta vištiena
Užkeptos paprikos su rūkyta vištiena
Autorius: Aistė
Jums reikės
4-5
paprikų
 
1
rūkyto vištos ketvirčio
 
300 g
pievagrybių
 
2
pomidorų
 
1
morkos
 
2
svogūnų
 
100-150 g
sūrio
 
saujos
žalumynų (krapų, petražolių ir pan.)
 
pagal skonį
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Paprikas nuplaukite, pjaukite pusiau, atsargiai išpjaukite sėklytes, išvalykite puselių vidų.

Įkaitintame aliejuje apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus, sudėkite kubeliais pjaustytus pievagrybius, šiek tiek pakepinkite, sudėkite tarkuotą morką ir truputį patroškinkite. Tuomet sudėkite susmulkintą vištieną (galite naudoti ne tik rūkytą, bet ir virtą ar orkaitėje keptą vištieną, vištienos vyniotinį, tinka patys įvairiausi likučiai), kubeliais pjaustytus pomidorus (prieš tai juos būtų gerai apiplikyti ir nulupti odeles, bet tai nėra būtina). Pagardinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, kitais mėgiamais prieskoniais. Viską patroškinkite 5 minutes. Galiausiai berkite pusę tarkuoto sūrio. Sumaišykite ir nuimkite nuo ugnies.

Kepimo indą ar skardą patepkite aliejumi, sudėkite paprikų puseles, į jas įdėkite troškinto įdaro. Kepkite iki 180-200°С įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Trumpam išimkite, užberkite likusio sūrio, smulkintų žalumynų ir grąžinkite į orkaitę dar 10-15 min. iki kol sūris išsilydys ir apskrus.

Paprikų puseles galima patiekti su virtomis bulvėmis ar ryžiais, tačiau tai pakankamai sotus patiekalas, tad tiktų ir tiesiog šviežios salotos.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Dziugas