Leistinukų sriuba „Zacirka“
Leistinukų sriuba „Zacirka“
Autorius: Aistė
Jums reikės
40-60 g
sviesto
 
6-7 stiklinių
pieno
 
1.5 stiklinės
miltų
 
1-2
kiaušinių
 
pagal skonį
druskos ir cukraus
 

Paruošimas

Miltus įsijokite į keptuvę be jokių riebalų ir maišant pakepinkite iki kol vos pagels (to daryti nebūtina, bet pakepintų miltų leistinukai ryškesnio skonio ir gražesnės spalvos). Atvėsinkite. Miltus sumaišykite su šlakeliu vandens, kiaušiniais, puse turimo sviesto ir viską sumaišykite, sumaigykite pirštais. Turėsite krūvelę netaisyklingos formos trupinių.

Pieną užkaiskite puode, o jam vos užvirus iškart suberkite trupinius, sumažinkite ugnį iki minimumo ir vis pamaišant pavirkite 5-7 minutes. Tuomet pagal skonį gardinkite cukrumi ir druska - galima daryti tiek saldžią sriubą, tiek ir nesaldžią sriubą. Galiausiai sudėkite likusę pusę sviesto ir tiekite.

Labai paprasta, daugeliui vaikystę priminsianti sriuba, kurią tikrai labai mėgsta mažyliai!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Nu jooo
2018-02-07 20:05:53
As nelabai suprantu kas liks is keptuves jeigu ant ugnies subersiu sausus miltus,tikrai nebandysiu
Egle
2017-10-25 09:55:03
Gi raso, kad likusi sviesta sudet pabaigoj I sriuba. Skaitykit panos iki galo!!!
Inga
2016-08-19 09:43:57
Jurgita, skaitytkite atidziai iki galo, rasite kur deti likusi sviesta :)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (187)
Sonata