Šašlykas orkaitėje
Šašlykas orkaitėje
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 kg
kiaulienos
 
2-4
svogūnai
 
3 šaukštų
acto
 
3 šaukštų
citrinos sulčių
 
0.5 šaukštelio
pipirų mišinio
 
1 šaukšto
cukraus
 
2 šaukštų
mėgiamų prieskonių mėsai
 

Paruošimas

Mėsos marinavimas: mėsą (geriau rinktis truputį riebesnę mėsą, pavyzdžiui, sprandinę) supjaustykite nedideliais (kiek mažesniais, nei įprastiems, virš žarijų kepamiems šašlykams) gabaliukais. Sumaigykite su pipirais, prieskoniais mėsai, pilkite 1 šaukštą acto ir citrinos sultis. Palikite marinuotis šaldytuve 2-6 valandas.

Svogūnų marinavimas: svogūnus supjaustykite žiedais ar pusžiedžiais, pilkite likusius 2 šaukštus acto, berkite cukraus ir pilkite 4 šaukštus vandens. Marinuokite apie valandą.

Vieną kepimo rankovės pusę suriškite siūlu (žinoma, jeigu ji laisva), ant dugno suberkite marinuotus svogūnus, ant viršaus - marinuotą mėsą. Suriškite ir kitą kepimo rankovės pusę. Viršuje adata pradurkite porą mažų skylučių.

Kepkite iki 220-250°С įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Tuomet kepimo rankovę viršuje prakirpkite ir išskėskite (atsargiai, nes išeis karšti garai), grąžinkite į orkaitę ir kepkite iki kol mėsa apskrus.

Patiekite su ryžiais, daržovėmis, mėgiamu padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
vilnius
2015-11-25 15:58:05
Pats prasčiausias šašlyko marinavimo receptas.....
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (164)
Edilija