Vokiški blyneliai
Vokiški blyneliai
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 stiklinės
pieno
 
5
kiaušinių
 
1 stiklinės
miltų
 
1 šaukšto
cukraus
 
1 šaukštelio
vanilinio cukraus
 
1/4 stiklinės
tirpinto sviesto
 
žiupsnelio
druskos
 
formai patepti
sviesto
 
patiekimui
cukraus pudros, uogų, grietinėlės ir pan.
 

Paruošimas

Labai gerai išplakite kiaušinius, pieną, miltus, žiupsniuką druskos, cukrų, vanilinį cukrų (arba kelis vanilės ekstrakto lašus). Tuomet supilkite sviestą (jis neturi būti karštas!) ir vėl perplakite.

Tešlą paskirstykite sviestu pateptoje keksiukų skardelėje. Nurodytas kiekis skirtas 24 blynukams, tad, jeigu neturite didelės skardelės, teks kepti per kelis kartus arba pamažinti ingredientų kiekį. Nereikia pilti pilnos keksiuko formelės, nes blynukai išsilies per kraštus, riekia užpildyti maždaug pusę, taip pat, kaip kepant keksiukus.

Blynukus kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, apie 20 min.

Kepdami blynukai truputį pasipučia, tampa panašūs į dubenėlius. Iškeptus juos galima užpildyti uogiene, grietinėle su uogomis, mėgiamu kremu arba tiesiog apiberti cukraus pudra.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Maksim