Pyragas su rūkyta lašiša
Pyragas su rūkyta lašiša
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 stiklinės
miltų
 
70 g
sviesto
 
3-5 šaukštų
šalto vandens
 
2
svogūnų
 
2 šaukštų
aliejaus
 
3
kiaušinių
 
250 g
rūkytos lašišos
 
saujos
smulkintų svogūnų laiškų
 
saujos
smulkintų krapų
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
50 g
pieno
 
50 g
grietinės
 

Paruošimas

Miltus suberkite į dubenį, įberkite truputį druskos, sudėkite kubeliais pjaustytą, šaltą sviestą (truputį pasilikite formai patepti) ir trinkite pirštais iki kol susidarys smulkūs trupinėliai. Tuomet po vieną šaukštą pilkite labai šaltą vandenį ir maišykite iki kol gausite lengvai minkomą, elastingą tešlą. Vandens kiekis priklauso nuo miltų.

Tešlą iškočiokite, ją įklokite į sviestu pateptą formą, suformuokite kraštelius. Šį pyrago pagrindą reikės apkepti, tad uždenkite jį kepimo popieriumi, ant jo berkite pupų, žirnių ar ryžių. To reikia, kad kepdamas pagrindas neslinktų, išlaikytų formą. Pagrindą kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tuomet išimkite, nuimkite kepimo popierių kartu su užbertomis pupomis, žirniais ar ryžiais.

Gerai įkaitintame aliejuje apkepinkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Jį sudėkite ant apkepto pyrago pagrindo. Tuomet sudėkite gabaliukais pjaustytą lašišą, berkite smulkinų krapų, svogūnų laiškų.

Pieną ir kiaušinius šiek tiek suplakite, pagardinkite pipirais. Plakiniu užpilkite pyragą.

Pyragą vėl grąžinkite į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 25-30 min.

Pyragas skanus tiek šiltas, tiek ir šaltas.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (160)
Benas