Keksas su džiovintais vaisiais ir riešutais
Keksas su džiovintais vaisiais ir riešutais
Autorius: Aistė
Jums reikės
0.5 stiklinės
džiovintų slyvų
 
0.5 stiklinės
džiovintų abrikosų
 
0.5 stiklinės
razinų
 
1 stiklinės
graikinių riešutų
 
3
kiaušinių
 
1 stiklinės
cukraus
 
1 stiklinės
miltų
 
100 g
sviesto
 
0.5 šaukštelio
nugesintos sodos
 
0.5
citrinos sulčių
 
2 šaukštų
medaus
 

Paruošimas

Džiovintus vaisius ir riešutus smulkiai supjaustykite.

Inde sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Po truputį suberkite miltus ir permaišykite. Dėkite acte nugesintos sodos. Sviestą ištirpinkite (truputį pasilikite formai patepti), truputį atvėsinkite ir supilkite į tešlą. Galiausiai pilkite citrinos sulčių, dėkite medaus, smulkintus džiovintus vaisius ir riešutus. Labai gerai išmaišykite.

Formą patepkite sviestu, supilkite tešlą ir kepkite iki 150-160C apie 35-40 min.

Keksą atvėsinkite, o tuomet skanaukite.

Į kekso tešlą galima įmaišyti gvazkikėlių, cinamono, imbiero miltelių.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)
Modestas