Grietiniečiai
Grietiniečiai
Autorius: Aistė
Jums reikės
150 g
sviesto
 
2
kiaušinių
 
4 stiklinių
miltų
 
0.5 šaukštelio
kepimo miltelių
 
6 šaukštų
grietinės
 
žiupsnelio
druskos
 
4 šaukštų
cukraus
 

Paruošimas

Viršuje nurodyti tešlai skirti ingredientai.

Įdarui reikės:
500 g varškės,
3 šaukštų cukraus,
1 kiaušinio,
trupučio vanilinio cukraus.

Papildomai reikės:
1 kiaušinio grietiniečiams aptepti.

Tešlos paruošimas: sumaišykite minkštą sviestą (arba margariną), kiaušinius ir cukrų. Tuomet įmaišykite grietinę, druską. Galiausiai įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Suminkykite tešlą ir ją atidėkite, kol ruoštite įdarą.

Įdaro paruošimas: varškę, cukrų, kiaušinį, truputį vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto) sumaišykite, gerai ištrinkite. Jeigu įdaras gaunasi skystokas, vandeningas, tai įberkite šaukštą miltų.

Grietiniečių paruošimas: tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto darbastalio, labai plonai kočioti nereikia, storis turi būti apie 0,5 cm. Pasinaudodami nedidele lėkštele ar didele stikline išspauskite apskritimus. Ant vienos apskritimo pusės dėkite truputį įdaro, uždenkite kita puse ir truputį suspauskite šonus.

Grietiniečius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, viršų patepkite kiaušinio plakiniu arba aliejumi, kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Labai gardus, nesunkiai pagaminamas, nebrangus skanumynas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
regina
2015-11-11 21:48:07
aciu uz recepta,butinai issikepsiu,nes senai norejau sio recepto
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
eva