Vištienos sriuba su lydytu sūreliu
Vištienos sriuba su lydytu sūreliu
Autorius: Aistė
Jums reikės
1 L
vištienos sultinio
 
300 g
vištienos krūtinėlės
 
80 g
nevirtų ryžių
 
100 g
lydyto sūrelio be priedų
 
1
saliero stiebo
 
1
morkos
 
100 g
lydyto sūrelio
 
2 šaukštų
sviesto
 
4 šakelių
petražolių
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Nuo vištos krūtinėlės nuimkite odelę, atskirkite filė. Užpilkite šaltu sultiniu (galima ir vandeniu) ir virkite iki kol visiškai išvirs. Virtą filė išimkite iš sultinio ir susmulkinkite kąsnio dydžio kubeliais arba juostelėmis.

Baltąją poro dalį (galite pakeisti svogūnu) pjaukite pusiau, o tuomet supjaustykite plonais pusžiedžiais. Saliero kotą pavalykite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Porą, salierą ir smulkintą, virtą vištieną apkepinkite svieste.

Sultinį vėl užvirkite. Į jį berkite perplautus ryžius, žiedeliais arba kubeliais pjaustytą morką, petražolių šakeles (be lapelių) ir ant mažos ugnies virkite 10 min. Tuomet į puodą suberkite kepintą vištieną, poro pusžiedžius, salierus pagardinkite druska ir pipirais, virkite iki kol visos daržovės ir ryžiai bus minkšti.

Iš sriubos išimkite petražolių šakeles, jas išmeskite. Sriubą nuimkite nuo ugnies, į ją sudėkite lydytą sūrelį ir maišykite iki kol sūrelis ištirps. Tiekiant į sriubą įberkite smulkintų petražolių lapelių.

Labai skani, švelnaus skonio sriuba.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Dziugas