Labai švelnus serbiškas pyragas
Labai švelnus serbiškas pyragas
Autorius: Aistė
Jums reikės
9 šaukštų
cukraus
 
4 šaukštų
miltų
 
4 šaukštų
manų kruopų
 
6
kiaušinių
 
1 šaukštelio
vanilinio cukraus
 
1 šaukštelio
kepimo miltelių
 
500 ml
pieno
 

Paruošimas

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, tuomet dalimis suberkite 6 šaukštus cukraus ir kaskart gerai perplakite. Po vieną, kaskart gerai perplakant, sudėkite kiaušinių trynius. Masės turis turi stipriai padidėti.

Į kiaušinių masę suberkite kepimo miltelius, manus, miltus ir labai atsargiai, mentele ar plačiu peiliu permaišykite.

Kepimo formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir apiberkite miltais. Į ją sudėkite tešlą.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.

Iškeptą pyragą palikite vėsti.

Užkaiskite pieną beveik iki virimo, berkite likusius 3 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų. Nuimkite nuo ugnies ir išmaišykite, kad cukrus ištirptų.

Iškeptą ir šiek tiek pravėsusi pyragą supjaustykite formoje, užpilkite pienu ir palikite, kad pienas susigertų, o pyragas visiškai atvėstų. Atvėsusį pyragą galima apiberti cukraus pudra.

Šis kepinys labai švelnus, purus, tiesiog tirpstantis burnoje.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (159)
Nedas