Greitai paruošiamos varškės spurgos
Greitai paruošiamos varškės spurgos
Autorius: Aistė
Jums reikės
200-250 g
varškės
 
1
kiaušinio
 
3 šaukštų
cukraus
 
0.5 šaukštelio
kepimo miltelių
 
100 g
miltų
 
žiupsnelio
druskos
 
virimui
aliejaus
 
apibarstymui
cukraus pudros
 

Paruošimas

Varškę ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniu. Suberkite kepimo miltelius, druską, įsijokite miltus ir suminkykite minkštą, truputį lipnią tešlą.

Tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną dalį suformuokite į pailgą „dešrelę“, supjaustykite gabaliukais ir juos šiek tiek suapvalinkite delnuose.

Spurgas virkite įkaitintame aliejuje. Jeigu spurgų vidus neiškepa, tai aliejus gali būti pernelyg karštas, sumažinkite ugnį arba trumpam nukelkite puodą.

Apskrudusias spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius, o tuomet apiberkite cukraus pudra.

Gardžios ir paprastai pagaminamos spurgos!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Doroteja