Tinginių koldūnai
Tinginių koldūnai
Autorius: Aistė
Jums reikės
350-400 g
miltų
 
2
kiaušinių
 
100 ml
šiltovandens
 
1 šaukšto
aliejaus
 
800 g
faršo (kiaulienos ir jautienos)
 
3
svogūnų
 
2
morkų
 
1
nedidelės paprikos
 
3
pomidorų
 
2 skiltelių
česnako
 
1 šaukštelio
cukraus
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas

Iš miltų, kiaušinių, vandens, šaukšto aliejaus ir druskos suminkykite tešlą. Gerai išminkykite, pridenkite drėgnu rankšluostuku ir palikite valandai.

Svogūnus susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje. Maždaug pusę svogūnų sudėkite į faršą. Faršą taip pat pagardinkite druska ir pipirais.

Į keptuvę su likusiais svogūnais dėkite kubeliais pjaustytą papriką, pomidorus, tarkuotas morkas, smulkintą česnaką, pagardinkite druska, pipirais, įdėti šauktelį cukraus, kad subalansuotumėte pomidorų rūgštumą. Daržoves patroškinkite iki kol truputį suminkštės, apie 5-7 min.

Stalą apiberkite miltais ir iš tešlos iškočiokite stačiakampį, ant jo paskleiskite faršą, susukite vyniotinį, gerai suspauskite. Jį supjaustykite maždaug 5 cm pločio gabaliukais. Tešlą šone būtinai sugnybkite ir suspjauskite pirštais, kad susukti koldūnai laikytų formą. Tokius susuktus koldūnus galite virti taip pat, kaip įprastus, tačiau, žinoma, paruošti orkaitėje su daržovėmis jie bus dar skanesni!

Ant kepimo formos dugno paskleiskite didesnę dalį troškintų daržovių, sudėliokite koldūnų suktinukus, juos padenkite likusiomis daržovėmis. Viską atsargiai užpilkite stikline karšto, beveik verdančio vandens.

Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

Patiekite su grietine ir žalumynais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Elzė