Bulvių kroketai
Bulvių kroketai
Autorius: Aistė
Jums reikės
500 g
bulvių
 
2
kiaušinių
 
1 šaukšto
manų kruopų
 
30 ml
riebios grietinėlės
 
2 šaukštų
miltų
 
4 šaukštų
džiūvėsėlių
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
virimui
aliejaus arba taukų
 

Paruošimas

Bulves išvirkite ir sutrinkite. Į bulvių košę įmuškite vieną kiaušinį, pilkite grietinėlės, berkite manų kruopas ir smulkintus žalėsius, gardinkite druska, pipirais. Viską labai gerai išmaišykite ir palikite 15 min.

Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, juos apvoliokite miltuose, tuomet išplaktame likusiame kiaušinyje ir galiausiai - džiūvėsiuose. Šitaip pasiruoškite visus kroketus.

Bulvių kroketus virkite įkaitintuose riebaluose iki kol dailiai apskrus. Iškepus sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

Bulvių kroketus galite tiekti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies arba kaip pagrindinį patiekalą su mėgiamu padažu, salotomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Erwin