Mielinės spurgos su džemu
Mielinės spurgos su džemu
Autorius: Aistė
Jums reikės
500 ml
pieno
 
0.5 stiklinės
šilto vandens
 
10 g
sausų mielių
 
2
kiaušinių
 
130 g
sviesto
 
3 šaukštų
cukraus
 
400 - 500 g
miltų
 
žiupsnelio
druskos
 
1 stiklinės
džemo
 

Paruošimas

Sumaišykite pieną ir vandenį, truputį pašildykite. Įmaišykite cukrų ir mieles. Palikite 15 min., kad pradėtų veikti mielės. Tuomet įmuškite kiaušinius, sudėkite kambario temperatūros sviestą, berkite žiupsniuką druskos. Gerai išplakite šluotele.

Galiausiai palaipsniui, vis išmaišant berkite miltus. Tikslus jų kiekis priklauso nuo miltų kokybės, kiaušinių dydžio. Tešla neturėtų būti pernelyg minkšta, bet ji turi būti lengvai minkoma, tad miltų nepadauginkite.

Tešlą pridenkite rankšluostuku ir palikite kilti apie pusantros valandos. Tūris turėtų padvigubėti.

Pakilusią tešlą perminkykite ir iškočiokite į 1 cm pločio lakštą, jame stikline išspauskite apskritimus. Juos palikite dar pusvalandžiui. Apskritimai dar pakils ir taps panašesni į spurgas.

Spurgas virkite įkaitintuose riebaluose iki kol apskrus. Jeigu spurgų vidus neiškepa, tai riebalai pernelyg įkaito, pamažinkite ugnį.

Iškeptas spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

Galiausiai į spurgas konditeriniu švirkštu įspauskite šiek tiek džemo. Jas taip pat galite apiberti cukraus pudra.

Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 40 ganėtinai didelių spurgų.

Skaniausios kol dar šiltos!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Gabija