Šokoladiniai „Lavos keksiukai“
Šokoladiniai „Lavos keksiukai“
Autorius: Aistė
Jums reikės
120 g
kokybiško juodojo šokolado
 
120 g
sviesto
 
2
kiaušinių
 
2
kiaušinių trynių
 
30 g
cukraus
 
2 šaukštų
miltų
 
formelėms patepti
sviesto
 
formelėms apiberti
kakavos
 
papuošimui
vaisų, uogų, grietinėlės, ledų, cukraus pudros
 

Paruošimas

Vandens garų vonelėje ištirpinkite sviestą bei šokoladą. Šluotele išplakite iki vienalytės masės. Palikite šiek tiek pravėsti.

Inde išplakite kiaušinius, trynius ir cukrų. Įmaišykite šokolado ir sviesto masę, išplakite. Galiausiai berkite miltus ir vėl perplakite.

4 kepimo formeles (galima naudoti atskiras keramines arba keksiukams skirtą skardą) patepkite sviestu ir apiberkite karčia kakava arba miltais. Paskirstykite keksiukų tešlą.

Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje. Jeigu norite tekančio, skysto centro, tai kepkite apie 6-7 min., o jeigu pageidaujate, kad keksiukai būtų drėgni, tačiau standesni - apie 10 min. Iškepus palaukite porą minučių, atsargiai išverskite į lėkštę ir apiberkite cukraus pudra, puoškite vaisiais, uogomis (ypač tinka braškės arba avietės), galima patiekti su ledais arba plakta grietinėle.

Labai populiarus, nesunkiai pagaminamas desertas be kurio neapsieina nė vieno gero restorano meniu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
miglyte