Makaronai „Carbonara“ su sūrio-grietinėlės padažu ir šonine
Makaronai „Carbonara“ su sūrio-grietinėlės padažu ir šonine
Autorius: Aistė
Jums reikės
100 g
makaronų
 
1
svogūno
 
100 g
parūkytos šoninės
 
1
kiaušinio trynio
 
50 g
riebios grietinėlės
 
5 šaukštai
tarkuoto sūrio (geriau kietojo)
 
1 sauja
smulkintų petražolių
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Nepervirkite. Galite naudoti tiek spagečius, tiek ir smulkesnius, forminius makaronus, pavyzdžiui, kriauklytes, kaspinėlius ir pan.

Kiaušinio trynį išplakite su grietinėle ir tarkuotu sūriu.

Šoninę ir svogūną supjaustykite mažais gabaliukais, apkepinkite, berkite pipirų.

Karštus makaronus sumaišykite su kepintu šonine bei svogūnu. Supilkite padažą iš trynio, grietinėlės bei sūrio. Išmaišykite, uždenkite ir palaukite kelias minutes. Jeigu šoninė nesūri, tai berkite truputį druskos.

Patiekite su smulkintomis petražolėmis.

Tai tradicinis, labai sotus italų patiekalas.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
pastamaker
2015-11-20 10:36:00
O kad patiekalas būtų dar skanesnis, pasigaminkite naminius makaronus su mašinėlės pagalba www.pastamaker.lt
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rokas