Bandelės su plikytu kremu
Bandelės su plikytu kremu
Autorius: Aistė
Jums reikės
500 g
sluoksniuotos mielinės tešlos
 
200 g
razinų
 
500 ml
pieno
 
100 g
cukraus
 
0.5 šaukštelio
vanilinio cukraus
 
2
kiaušinių
 
1.5 šaukšto
miltų
 
1
kiaušinio trynio
 

Paruošimas

Mielinę sluoksniuotą tešlą atitirpinkite.

Razinas užpilkite šiltu vandeniu ir palikite brinkti. Galima užpilti konjaku ar likeriu, jeigu bandelių nevalgys vaikai.

Paruoškite plikytą kremą. Pieną supilkite į prikaistuvį, į jį berkite vanilinį cukrų ir kaitinkite.
Kol pienas kaista, cukrų išplakite su kiaušiniais, į šią masę įmaišykite miltus. Pienui beveik užvirus maždaug trečadalį jo plona srovele supilkite į kiaušinių, cukraus ir miltų plakinį. Tuomet šį plakinį perpilkite į likusį pieną ir nuolat maišant virkite kremą apie 5-7 min. iki kol sutirštėja. Kremą atvėsinkite.
Jeigu plakinį iškart supilsite į verdatį pieną, tai kiaušinius sutrauks ir kremas nepavyks.

Atitirpintą tešlą pakočiokite, ant jos tepkite plikyto kremo, pabarstykite nusunktomis razinomis ir susukite. Vyniotinį supjaustykite 2 cm storumo bandelėmis. Šias sudėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šiek tiek paslėkite delnus. Bandeles patepkite išplaktu kiaušinio tryniu ir leiskite pastovėti apie 20 mib.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Išėmus iš orkaitės galima glazūruoti cukraus sirupu - tiesiog lygiomis dalimis sumaišykite cukrų ir vadenį ir pavirkite iki kol cukrus ištirps.

Vietoje razinų galite naudoti kitus džiovintus vaisius, uogas, šokolado ar riešutų gabaliukus.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Evelina
2015-09-24 21:59:34
Kiek maždaug bandelių gavosi? Gal verta iškart dvigubint ? :)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Austeja