Galetė su obuoliais
Galetė su obuoliais
Autorius: Aistė
Jums reikės
250 g
miltų
 
150 g
sviesto
 
1
kiaušinio
 
50 g
cukraus pudros
 
2 šaukštų
šalto vandens
 
4-5
obuolių
 
pagal skonį
cukraus
 

Paruošimas

Miltus persijokite į dubenį, sudėkite 120 g šalto, kubeliais pjaustyto sviesto ir trinkite pirštais iki smulkių trupinių. Tuomet supilkite paplaktą kiaušinį, suberkite cukraus pudrą, gerai išmaišykite. Pilkite šaukštą šalto vandens ir minkykite, jeigu tešla nesusiminko, tai pilkite dar vieną šaukštą. Tešla turi būti elastinga. Ją įvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 min. įdėkite į šaldytuvą.

Obuolius nuskuskite, supjaustykite riekelėmis, sudėkite į keptuvę su likusiu išlydytu sviestu, pagal skonį, priklausomai nuo obuolių įberkite cukraus, galite įberti truputį cinamono ar gvazdinėlių. Obuolius porą minučių patroškinkite iki kol truputį suminkštės.

Atšaldytą tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm plonumo apskritimą (nesvarbu, jeigu bus nelabai lygus). Jį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant jo sudėkite obuolius, paliekant maždaug 1,5-2 cm kraštą be įdaro, šį kraštą užlenkite, suspauskite. Visą galetę pabarstykite cukrumi, kad kepant susidarytų trašti plutelė.

Paruoštą galetę kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. iki kol gražiai parusvės.

Obuolius galima pakeisti kitais vaisiais ar uogomis, varške su razinomis.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Elzė