Labai paprastas vyniotinis su uogiene
Labai paprastas vyniotinis su uogiene
Autorius: Aistė
Jums reikės
50 g
miltų
 
50 g
cukraus
 
žiupsnelis
druskos
 
2 šaukšteliai
kepimo miltelių
 
2
kiaušinių
 
5 šaukštai
uogienės, džemo
 
apibarstymui
cukraus pudros
 
formai patepti
sviesto
 

Paruošimas

Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vienalytės masės. Tešlą paskirstykite į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą skardelę. Kepkite iki 180C apie 6 minutes, iki kol viršus pradės rusvėti.

Kol kepa vyniotinio pagrindintas, bet kokią turimą uogienę ar džemą truputį pašildykite.

Iškeptą pagrindą atsargiai iškelkite, patepkite džemu, susukite ir apiberkite cukraus pudra.

Pjaustykite ir tiekite tik atšalusį vyniotinį, nes karštas jis trupa.

Vietoje uogienės galima naudoti kreminę varškę, su plakta grietinėle sumaišytas uogas ar vaisius.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Rima
2016-03-25 13:50:11
tik 50 gr miltu paprastam vyniotiniui?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Gintare