Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir pomidorais
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir pomidorais
Autorius: Aistė
Jums reikės
250 g
sluoksniuotos bemielės tešlos
 
200 g
varškės
 
150 g
sūrio
 
1
pomidoro
 
2 šaukštai
grietinės
 
1
kiaušinio
 
sauja
krapų
 
formai patepti
sviesto ar aliejaus
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Tešlą atitirpinkite ir suminkykite į vieną gumulą, kurį tuomet iškočiokite į apskritimą pagal turimą formą. Formą vos vos patepkite aliejumi ar sviestu, įklokite tešlą ir suforkuokite bortelius.

Varškę pertrinkite ir sumaišykite su grietine, tuomet įmaišykite tarkuotą sūrį, smulkintus krapus (šiek tiek galite pasilikti iškeptam pyragui apiberti), išplaktą kiaušinio baltymą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Varškės įdarą dėkite ant tešlos, ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytą pomidorą ir ištepkite paplaktu kiaušinio tryniu.

Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

Iškeptą pyragą apiberkite krapais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (160)