Sūrio tortas su kokosais ir ananasais
Sūrio tortas su kokosais ir ananasais
Autorius: Aistė
Jums reikės
600 g
kreminio sūrio (galima pakeisti su trupučiu grietinės pertrinta varške)
 
0.5 stiklinės
kokosų pieno
 
300 g
paprastų, pigiausių šokoladinių sausainių
 
1 stiklinės
kokosų drožlių
 
3
kiaušinių
 
2 stiklinių
cukraus
 
450 g
ananasų (šviežių arba konservuotų)
 
75 g
sviesto
 

Paruošimas

Sausainius sutrupinkite (tą patogu padaryti kobainu arba stipriai pakočiojus sausainius kočėlu) ir užpilkite lydytu, šiek tiek pravėsusiu sviestu. Masę gerai išmaišykite ir ja išklokite 22 cm skermens formą, tvirtai prispauskite viršais, suformuokite pakankamai aukštus kraštelius. Paruoštą formą pastatykite į šaldymo kamerą.

Kreminį sūrį iršplakite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart perplakite. Supilkite kokosų pieną. Sudėkite kubeliais supjaustytą ananasą, 3/4 kokosų drožlių ir atsargiai išmaišykite.

Pasiruoštą įdarą sukrėskite į pašaldytą formą su sausaininiu pagrindu. Gražiai išlyginkite.

Kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Tuomet atverkite orkaitės dureles, leiskite tortui šiek tiek atvėsti, o tada ištraukite. Viršų apiberkite likusiomis kokosų drožlėmis. Atvėsintą tortą laikykite šaldytuve.

Tai puikus gardėsis egzotiškų, ryškių skonių mėgėjams!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Saule