Trupininiai sausainiai
Trupininiai sausainiai
Autorius: Aistė
Jums reikės
250 g
sviesto arba margarino
 
1.5 stiklinės
miltų
 
1 stiklinė
cukraus
 
2
kiaušinių
 
0.5 šaukštelio
sodos
 
žiupsnelis
druskos
 
1 stiklinė
džemo, uogienės
 

Paruošimas

Sviestą arba margariną ištirpinkite karšto vandens vonelėje (ant puodo su verdančiu vandeniu uždėkite karščiui atsparų indą). Suberkite cukrų, sodą, druską, išmaišykite. Nukelkite nuo garų ir masei šiek tiek pravėsus įmuškite kiaušinius. Galiausiai įsijokite miltus ir suminkykite pakankamai tvirtą tešlą.

Tešlą padalinkite į dvi dalis - vieną dalį dėkite į šaldytuvą, o kita dalį iškočokite ir ja išklokite skardą. Ant tešlos sluoksnio užtepkite uogienės, o ant viršaus užtarkuokite šiek tiek pašaldytą (šaldyti reikia, kad būtų lengviau tarkuoti) likusią tešlą.

Taip paruoštą plokštainį kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite kvadratėliais.

Sausainius galite ruošti su įvairiausia uogiene, džemais, trintomis uogomis ir vaisiais, karameliniu arba šokoladiniu kremu.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Vilma